Letöltések

Az alábbi két program az elérhető látómező, fényesség, objektum típus és a csillagképek láthatósága figyelembe vételével segít az elérhető objektumok meghatározásában.
A koordinátákat kihagytuk az adatbázisból, mert a kiválasztott objektumok planetárium programokból könnyebben elérhetők, akár térkép nyomtatással is.


Mély-ég katalógus
(172 kB zip.)

A Mély-ég katalógus  adatbázisa "Az észlelő amatőrcsillagász kézikönyve II." kötetében (1987) megtalálható, Szentmártoni Béla által szerkesztett katalógus elektronikus formában.
NGC 2000 katalógus
(308 kB zip.)

Ez az előzővel megegyező program, de az adatbázisa az MCSE CD-n található NGC 2000 katalógus, így kb.: 13000 objektumból választhatunk különböző szempontok szerint. A koordináták ebből az adatbázisból is hiányoznak!
Astroart

Magyar nyelvi fájl
(21kB zip.)
Az Astroart 3 és 4-hez
A letöltött fájlt az Astroart telepítési könyvtárába csomagoljuk ki. A programot elindítva a  File menű Language almenüjében válasszuk ki a  Magyar nyelvet. A program a következő indításakor már a  magyar  nyelvet használja.
Figyelem!

A szerző nem tette lehetővé a program teljes körű fordítását, így egyes részek és a letölthető pluginok angol nyelvűek maradnak!

Az alábbi két ismertető ugyan az Astroart 2 verziójához készült, de megismerése segít a későbbi változatokban történő munka elsajátításában.
Használati útmutató (Word)
(556kB zip.)
Póka Eszter fordítása az Astroart 2-höz (kivonat)

Gyakorló feladatok (Word)
(12,1kB zip.)
Póka Eszter fordítása az Astroart 2-höz


Guidemaster

Magyar nyelvi fájl
és
Magyar nyelvű használati útmutató

(1MB zip.)
Braskó Sándor és Tuza Ferenc munkája
A letöltött fájlokat a Guidemaster telepítési könyvtárába csomagoljuk ki, felülírva az eredetieket. A használati útmutató a program elindítása után az F1 gombal hívható!


FindFocus

A FindFocus letöltése
a szerző, Dr. Répássy Tamás honlapjáról

Fókuszálást segítő excel táblázat

(24,1kB zip.)

Vissza a lap tetejére